tisdag 29 juni 2010

Rubrik


Vi är lite labila när det gäller att uppdatera här, men nu kommer en uppdatering om livet på Nkinga. Sedan sist vi skrev har Elins storasyster Emma gift sig och det firade vi med soluppgång och en helt fantastisk tacosmiddag, med helt underbar dukning av Anna.
Elin har sedan sist också predikat på engelska mötet, vilket var en växande utmaning.

Midsommar firade vi först med en måltid tillsammans med alla andra som brukar fira midsommar. Maten var kanske inte så somrig men stämningen desto mer. Janssonsfrestelse, chapati, böngryta, sambusas och fruktsallad med kladdkaka till efterrätt. Fruktsalladen kommer vi helt klart sakna sen den är något alldeles extra.
Kvällen spenderade vi på skolan tillsammans med alla fina barn. Anna spelade fotboll med grabbarna medan Elin fick hårmassage och hejade på tillsammans med tjejerna. Härlig kväll kan man sammanfatta det som.

I helgen hade vi Astrid Boork och vår handledare Paul Mayengu på middag. Vi köpte en tupp på marknaden att bjuda på som Elin var med och slaktade och rensade, riktigt spännande tyckte hon. Ingen av oss har någonsin friterat förut, men vi gav oss på det ändå. Resultatet blev inte lysande, men vi fick ändå mycket beröm för den. Godkänt kanske vi kan få för att vara första försöket. Stolt var vi i alla fall som från grunden, från en levande tupp till att fritera den på vedspis och utan termometer, ändå fick till något som gick att äta!

Sen tidigare har vi haft massa ödlor, katter och hundar som grannar men idag upptäckte vi också att det bor en till här bredvid. Enligt Jon och en engelskdjurbok så heter den Slender Mongoos. Googla på det om ni vill veta mer om vår nyfunna granne, där finns han förmodligen upplagd.

Tidigt imorse for större delen av svenskarna från Östersund hemåt mot Sverige igen efter att ha varit här i två veckor på ett utbytesprogram. Så nu är det lugnt på Nkinga igen. Bara vi två och våra fina grannar Jon och Emmy är kvar. Förra veckan invigde vi spelkvällar på onsdagar så dom fortsätter vi med imorgon och det andra två onsdagarna som är kvar. Tiden håller på att rinna iväg det är inte länge tills vi ställer våra fötter på svensk mark igen. Idag är det prick tre veckor och tre dagar.

Imorgon beger vi oss in till Nzega då vi idag insåg att vår enda chans att få behålla våra telefonkort är att besöka Vodashop butiken som ligger där och det senast imorgon. Av någon konstig anledning som vi inte riktigt förstått så måste vi registrera våra SIM-kort. Tydligen så har meddelandet gått på radion i tre månader, så idag har vi lärt oss att man borde lyssna på radion oftare! Vi hoppas att de pratar engelska där, annars får vi briljera med den lilla swahili vi kan.

Vi kommer att uppdatera igen inom en snar framtid så gå i tro. (Bilder kommer imorgon)

Stora kramar
Elin och Anna.

7 kommentarer:

Lotta sa...

Anna, jag saknar dig. Snart är du hemma! Över midsommar var vi hemma hos Linus, det var mycket trevligt! Vi saknade dig här hemma, dock! Men som sagt, det är inte länge kvar nu. Njut av den tiden du har kvar där, Anna! Snart kommer du hem till ett blåsigt och myggfullt Sverige!

Känn kärleken från oss, kramar från Lotta!

Anonym sa...

Elin!
Härligt!!
I höst kan du få vara med på jakt också.
Kram
Monica

Under Afrikas Sol sa...

Vad glad jag blir av dina ord Lotta! Tack så mkt både för det här och det förra som jag än inte hunnit svara på. Dom värmer, kärleken når ända fram till Tanzania även fast avståndet är långt så känner jag den! Hoppas ni känner den tillbaka också :) Ja snart är jag faktist hemma på svenskmark igen! Fick lite hemlängtan igår när jag låg innanför nätet och hörde myggsurr som aldrig förr. Eller ja myggorna kanske jag inte längtar så efter men till er längtar jag efter riktigt mkt!
Härligt att ni hade det bra i Billsjö har sett några bilder också faktist såg så mysigt ut:) Skickar massa kramar till dig!!

Under Afrikas Sol sa...

Finaste Monica:)
Jaa, hur mycket Ja som helst. Jag vill med ut på jakt i höst, vad mysigt och spännande. Tänk vad du och jag ska umgås snart.

Stora kramar

Susanne s sa...

ÅH vad jag tycker att det är kul när ni uppdaterar!!!
Elin, jag är imponerad av ditt tuppdödande! det är nog inte allt för många som kan säga sig ha det på sin meritlista;)
Anna, jag ser dig springa som vinden bland småpojkarna på fotbollsplanen;)
Tänk att ni är hemma snart! Då ska här fikas! (om/när du elin är i trakterna så är du oxå bjuden!) och kramas ska vi oxå göra;)
men allting har sin tid, återförenas sin, tuppslaktande sin och swahilipratande sin!

Allt gott till er båda! Kram Susanne

emma sa...

ÄNTLIGEN!! det borde vara förbjudet att blogga så sällan som ni gör!! jag är inne varje dag och letar efter livstecken från er! här i sverige oroade jag mig inte så mkt, mer än för bilar och sånt som kunde köra ihj'l er.. men nu måste jag inse att t.ex. fula djur så som flodhästar oxå utgör livsfara för er!! BLOGGA OFTARE!!! puss på er!

Anne Catrine sa...

Hej på er! Tack för allt fint ni ordnade på midsommar, det var så roligt att träffa er! J åkte direkt till Örebro och ska ta tåget hem imorgon, lördag. Då först får j träffa hela min familj.

Ha det gott tiden ni har kvar på Nkinga!

varma (hög temperatur i Sverige nu) hälsningar/ Anne catrine