onsdag 9 juni 2010

We are back!Efter en mindre bekväm bussfärd från Arusha i måndags så är vi hemma i Nkinga igen.


Veckan har bjudit på äventyr vi sent kommer att glömma. Började med att vi efter 12 timmars buss i söndags tog in på ett backpacker hotel. Små rum, men desto mysigare restarang, med fin afrikansk inredning och utsikt över Arusha. Måndagen gick vi med stora steg till masaimarknaden. Där spenderade vi hela dagen med att gå runt, kika, pruta och handla. Vi vart riktigt nöjd när vi fick ner priset, men vi är ganska säkra på att vi ändå betalade överpris.


Så kom äntligen tisdagen vi längtat så efter. Safaribilen med guiden Fred kom och hämtade upp oss utanför hotelet och sedan fortsatte vår färd till Lake Manyara. Där fick vi förutom underbart vacker natur också möta djur som elefanter, giraffer, flodhästar och zebror och många fler djur. När den dagen gick mot sitt slut tog vi in på ett hostel.


Onsdagen började väldigt tidigt, men vi klev upp pigga och glada inför en dag med äventyr. Denna dag var Ngorongorokratern vårt mål. Det var så kallt så vi ställde oss frågan om vi var tillbaka i Sverige igen. Hur ska man beskriva denna krater med ord. Så underbart vackert där är. Berg, moln, sol, djur tillsammans kan det bli vackrare? Förutom djuren som vi fick se dagen innan fick vi denna dag även se noshörning, buffel, lejonhanar, hyenor, strutsar och många fler djur. Det ända vi ångrade var att vi inte hade kameror med bättre zoom. Många av djuren fick vi se på väldigt nära håll, men lejonhanarna och noshörningen kunde ha varit lite närmare.


Där slutade vår safari, men där började våra dagar tillsammans med 4 stycken andra PMU praktikanter. Vi passade på att hälsa på våra kompisar Camilla och Johanna i Arusha när vi var där, och dit kom även våra kompisar Lisa och Charlotta från Kenya. Vi har haft dagar vi sent kommer att glömma tillsammans med dem. Nationaldagen firades även i Tanzania. kladdkaka och SvenssonSvensson, kan det bli mer svenskt?


I måndags när vi skulle åka hem fick vi verkligen se Guds omsorg över oss. När vi kom till busstationen 05.30 på morgonen så visade det sig att vår buss som vi hade bokat biljetter hos inte gick den dagen. Men fram kommer en man klädd i masaifilt och hjälper oss. Han visar oss vägen till en annan buss, hjälper oss på med bagage och köper nötter och godis till oss. Han såg till att vi kom i väg säkert.


Denna vecka är vi tillbaka på skolan, livet fortsätter som vanligt för oss. Till helgen blir det fest då Elin storasyster gifter sig på lördag. Vår ända tacokrydda som vi sparat speciellt till detta tillfälle kommer att användas. Soluppgång, tacos, kärleksfilmer kommer dagen fyllas med.


Stora kramar


Elin&Anna

5 kommentarer:

Emma sa...

åååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh! älskade ungar! (usch va gammal jag låter nu..) MEN vilken fantastisk början på ert liv ni får!! det här kommer vara en resa ni kan relatera till hela era liv, den kommer göra er visare och klokare än ni kunnat ana. Ni får verkligen chans att varje dag se Guds omsorg om er, glöm inte det ni fått uppleva både på insidan och utsidan när ni kommer hem!
På lördag ser vi fram emot att fira vår dag tillsammans med er, även om vi är på lite olika plats, vi känner oss hedrade över att ni sparat en krydda speciellt till vår dag! vi tycker att ni är så härliga och ser fram mot att träffa er båda!!
PUSS OCH KRAM!! och sluta inte blogga! för allt i världen!

Under Afrikas Sol sa...

Finaste Emma:) Jaa, det var lite risk för att du lät lite gammal där, men det hör till när man ska gifta sig och allt, och vi ser det som väldigt gulligt för övrigt:)
Det är en fantastisk resa och vi har verkligen fått se Gud under denna resa. Vi ber att vi aldrig ska glömma de små detaljerna som gör denna resa så fantastisk.
Vi kommer att gråta på lördag, ni är så fantastiska båda två och vi längtar efter att få träffa er. SÅååå roligt att du läser vår blogg, vi kommer uppdatera mera:)
PUSS&KRAM(Elin älskar dig)

Thomas sa...

Bästa Elin
Tack för de fina bilderna som du skickade.
De gladde verkligen ett "gammalt" fadershjärta. Jag kan berätta att det kommer att vara mindre än 10 grader här den närmaste tiden, jag tror att jag måste komma ner till er.
Var rädda om er
Hälsningar
Pappa

Under Afrikas Sol sa...

Finaste Pappa.
Klart att du ska ha bilder från Afrika. När jag kommer hem får du se ännu mera:)
Usch vad kallt det är där hemma, vi svettas och svettas vi. Det är bara att komma, en kladdkaka väntar dig:)
Saknar dig!
Pussss/ Elin

Lotta sa...

Vad härligt att ni har kommit hem oskadda! Guds härlighet är oändlig, vilken tur att ni kom er hem!

Jag hoppas att ni båda har det riktigt bra, och jag längtar så tills du kommer hem, Anna. Du är så innerligt saknad! Kramar! Tack för vykortet!