söndag 18 juli 2010

Hej då Nkinga

När vi kom hit så kändes vår hemfärd väldigt långt borta, men nu står den här och knackar på dörren. Veckan som gått har varit upp och ner. Mycket känslor och tankar som bearbetas. Denna vecka har det varit mycket förberedelser inför vår hemfärd, det är 5 månader som ska ner i väskor och saker som ska fixas och bokas, men allt har flytit på väldigt bra. Nu hoppas vi att våra resor kommande vecka flyter på lika bra.
I fredags så var det hejdå dagen för oss på skolan. Alla klasser hade förberätt ett eller flera uppträdanden i form av sång och draman. Både Elin och Anna blev väldigt rörd av detta och tårar föll ner för våra kinder. Vi bjöd barnen på godis och lärarna på kladdkaka, de sa att den var underbar, men med tanke på hur sakta de åt den så är vi tveksamma. Senare på kvällen i fredags så bjöds det på en hejdå fest på skolan. Ord kan inte beskriva den festen. Mat, dans, kramar, presenter och glädje avlöste varandra.
På lördagen hade vi stor middag, med alla stora afrikanska maträtter som vi hushållerska gjorde. Lika gott som alla andra dagar vi haft henne. Hon åt och skrattade tillsammans med oss. Senare efter maten bjöd vi på svensk efterrätt i form av bärpaj. Det kändes verkligen i hjärtat när vi sa hejdå till henne då vi sett henne som en del av vår afrikanska familj.
Idag har vi sagt hejdå i kyrkan, på swahili, riktigt bra gick det. Senare gick vi en sista gång till barnen. Hur säger man hejdå till sådana fantastiska barn, det är inget vi fått lära oss på alla förberedelse kurser. Återigen så gjorde sig tårarna påmind. Började med att en av oss började grina, sedan var många av barnen igång med tårar de också.
Nu ikväll har vi haft våra fina grannar på en sista kvällsfika, gröt med frukter. Mysigt.
Imorgon beger vi oss till Dar es salaam där marknad väntar och sedan bär det av till Kipepeo för sol och bad. Sedan på fredag sätter vi våra fötter på svensk mark igen.
Ni får gärna be för att våra sista dagar här ska gå utan större problem.

Nu tackar vi för oss, detta blir sista inlägget. Internet lämnar vi i Nkinga.
Vi tackar er för alla böner och tankar ni sänt från Sverige.
Vi kommer alltid att komma ihåg vår vistelse i Nkinga med kärlek och glädje.
Många kramar
Elin och Anna.

3 kommentarer:

emma sa...

Uscha hörrni!
Ni är så duktiga. Ni har nog fått uppleva alla former av känslor dänna borti! men det ska bli kul för oss att ni kommer hem igen :) Jag och koffe har solat så vi är bruna, nu ska vi snart till tunisien och bli svarta :P eller iaf koffe, det tar lixom inte lika bra på mig, elin borde veta vad jag talar om :P
See ya later aligator! *ascool* ;)
//Emma

Kikko o David sa...

Välkomna hem när ni kommer! Särskilt Elin som vi känner sen tidigare! Vet inte om vi hinner ses för vi lämnar Östersund Måndag eller ngn dag senare, men du får göra som vi gjort nu i fem månader! Följa oss på bloggen och med förböner!
Vi hälsar till Afrika! Blir det bra? Tack för alla fina inlägg och tänkvärda skriverier!
kram från
Kikko och David

Lotta sa...

Vi ber för er här hemma! Avsked är hemskt jobbiga, men jag är glad för snart får jag se dig, Anna, snart igen! Vi längtar otroligt mycket efter att du ska komma hem och det känns verkligen som att dessa månader har rusat fram! Tänk att tiden redan kommit då ni far hem igen! Ni for just! Jag hoppas att vi får höra fler detaljer om allt trevligt men även allt hjärtgripande som ni varit med om! KRAM från Lotta och Johan!