måndag 12 juli 2010

En vecka kvar

Nu har sista veckan på Nkinga för oss börjat. Det är med blandade känslor och tankar som vi går in i den. Veckan som gått har varit händelserik, vi har blivit attakerade av fladdermöss vid vår dörr när vi kom tillbaka efter en promenad, mindre trevligt. Vi har nästan hamnat mitt i en hundfight men framförallt har vi fått bevittna en förlossning på sjukhuset. En sak vi lärde oss av den förlossningen är att vi ska se till att föda våra barn hemma i Sverige. Kvinnorna i detta land har vi all respekt för. De ligger där och låter knappt när de krystar ut ett barn utan någon som helst bedövning, och om det spricker, vilket det oftast gör så sys också det utan bedövning. Men att få bevittna detta underverk var något vi sent kommer att glömma. Vilken fantastisk kropp vår Gud har skapat, tårarna var inte långt borta när vi fick se Guds nya skapelse. Med dessa ord har vi nu försökt förklara för er något som egentligen är obeskrivligt.
Vi har också varit till krukmakerskan, första gången för Anna, andra gången för Elin. Vilket fantastiskt hantverk vi fick beskåda. Ingen drejplatta användes utan hon använde sig av det hon hade hemma, lite majskolvar och annat. Nu är det bara att hoppas på att allt håller sig under resan hem.

Ikväll väntar spelkväll med våra fina grannar, vi tror på vinst.

Hoppas ni har det bra där hemma. Vi längtar efter att få krama om er där hemma.
Stora kramar
Elin Och Anna

2 kommentarer:

Lotta sa...

Och som du kommer att bli kramad när du kommer hem, Anna! Det blir ingen flkytt för Johan och jag till Örebro till hösten, så vi hinner ses en hel del! ;D Saknar dig och längtar efter att få träffa dig igen, kram!

Under Afrikas Sol sa...

Ja är så dålig på att svara på alla kommentarer här känner jag men dom gläder väldigt! Så tack:) Längtar att få umgås igen och att få kramas!! Jobbigt att det inte blev det ni tänkt men måste säga att jag är mest glad över den nyheten! Det betyder att jag får njuta av ert sällskap längre, glädje! Kram på dig Lotta!